Web Analytics
HARI MKN SEDUNIA NASI KAK WOK MANJUNG FOOD

HARI MKN SEDUNIA NASI KAK WOK MANJUNG FOOD

<

pearldesign on Twitter: "HARI MKN SEDUNIA.. NASI KAK WOK.. MANJUNG FOOD FESTIVAL MARINA ISLAND 28/5/16… "

STICKER #kadkahwin #kadkahwincraftpaper #craftpaper #guestbook #kadkahwinonline #kadkahwinbudget #label #

LIVE UPDATE FROM MANJUNG FOOD FESTIVAL.. 1 JAM JE LAGI AKAN MELABUH TIRAI.

MANJUNG FOOD FESTIVAL MARINA ISLAND 28/5/16

BROCHURE.. rush order dari customer A4 size 105gsm art paper #kadkahwin #kadkahwincraftpaper

Monday, November 8, 2010

pearldesign

Selain tu, ade jer bihun, mee and nasi goreng... Tapi time ni x layan dah semo tu... Nak makan steamboat jer.. Nyum... nyum... nyummm.

Jemput makan.

Rabu minggu lepas.. tertunailah hajat yang dah lama terpendam untuk masak sendiri nasi ayam penyet ni.. sebelum ni dah pernah mkn kat restoren.. kali ni.. ...

Bermula hari ini sehingga Rabu nanti adalah entry auto publish yer kawan2 semua. Sekarang kami sekeluarga berada di kampung mertua ku di Raub, Pahang kerana ...

Copy from Kak Rus via Kak Amal via Ijan (TQ semua!)

Ayam Cencalok

Copy from Kak Rus via Kak Amal via Ijan (TQ semua!)

LETS ZUMBA MANJUNG FOOD FESTIVAL MARINA ISLAND 8.00PG-10.00 MLM MOH KITE!

WEDDING FAIR by Saiful Zali di AEON seri manjung. Thanks to

LAST POST HARI NI DI MANJUNG FOOD FESTIVAL.. DAH MELABUH TIRAI.. INSYALLAH

Teringin benor nak makan nasi dagang. Dah lama teringin. Kebetulan balik dari jemput Dini di kelas tuisyen hari Sabtu baru ni.. singgah kedai runcit (yg ada ...

ORG KREATIF BUAT APA SAJE SEMUA MENJADI

x susah nak cari kami... NO 70, JALAN PM1, PUSAT PERNIAGAAN

DAHAGA PULAK.... ZEEPER KAN ADA.

Selain tu, ade jer bihun, mee and nasi goreng... Tapi time ni x layan dah semo tu... Nak makan steamboat jer.. Nyum... nyum... nyummm.

NO 70, JALAN PM1, PUSAT PERNIAGAAN MANJUNG, MANJUNG, PERAK | 05-6885735/ 6890735 | PEARL DESIGN | Pinterest

BUNTING Size 2'x3' #kadkahwin #kadkahwincraftpaper #craftpaper #guestbook #kadkahwinonline

Kali pertama masak Nasi Dagang versi Kelantan ni sebenarnya. Sebelum2 ni memang dah kerap sangat masak nasi dagang.. tapi versi Terengganu... maklumlah ...

Pearl Design, Website, Pearls, Beads, Pearl Beads, Pearl, Gemstones

1 1/4 cwn air stok ayam 1/2 cwn air 1 biji telur dipukul 60 gm tepung beras garam secukupnya. Gaul semua bahan....ambil sesudu, tuang ke dalam minyak panas ...

Bahan2 Nasi Ayam 4 pot beras 7 pot air rebusan ayam (bergantung jenis beras.. kalau beras jenis keras.. tambah lagi 1 pot) daun pandan garam & aji

hasil kerja petang ni..bertabah siapma guestbook bakal raja sehari kita.. #

#bbqkelantan #tesco #hilmieskelantan #hilmiesbbqseasoning #food #sotong bakar #kelantanfoods .

LOVE IS SWEET PROPS/BUBBLE TALKS MYR30/15 PCS #kadkahwin #kadkahwincraftpaper #

MENEPEK SELFIE DI BOOTH HARUMI JOM.. MCM2 ADA DISINI.SEHARI AJE DI MANJUNG

kami masih bercuti sempena perayaan Aidilfitri.. sehubungan itu..segala komunikasi melalui whatsapp

Izinkan akak masuk ke blog akak pulak ye.. Terima kasih juga buat Kak Ayu Singapore & Kak Nor Secubit Garam yang saya ambil resepinya ini.

MaDiHaA nak ucapkan terima kasih banyak2 pada Kak Jie Jie yang telah sudi berkongsi resepi lengkap ini bersama2 kita di fotopages nya tak lama dulu.

Tapi Kak Jie dah memudahkan kerja memasak untuk ibu2 yang bekerja yang sentiasa nak cepat siap.. hehe.. Thanks bebanyak ye Kak Jie.

LOBSTER WEHHHHH

Tadi ada sebut pasal Nasi Sardin kan.. jadi hari ni share resepi Nasi Sardin ajelah ye.... Ternampak Cikgu Amie buat tayangan Nasi Sardin baru2 ni kat blog ...

Harus tumiskan butter dengan bawang merah macam ni sebelum masuk dalam blender baru dia jadi meatball IKEA ;P

... tak kita kenal... silap2 hari bulan.. kalau tak dipantau anak2 tiba2 boleh hilang sekelip mata kena sambar dek mereka yang berniat jahat.. jauh bezanya ...

Wednesday, June 5, 2013

Waktu makan jangan lupa gigit sekali cili padi tu!

Guna air rebusan tadi (sukahati nak buat byk mana.. agak2 jelah) Sedikit serbuk rempah sup anggaran ½ sudu besar (MaDiHa guna Adabi) Bawang putih ~ketuk

Lagipun hari tu macam2 nak buat request dari anakanda yang nak balik asrama. Layankan ajelah... ada orang kemaruk lama tak makan masakan ibu... kekeke.

(maaf gambar ada gegar sikitt..haha)

Hari ni tiada menu canggih lagi hebat... hanya nak kongsikan dessert kegemaran keluargaku yang dibuat baru2 ni iaitu Pengat Pisang Bersagu.

Shahdu shahdan pulak hari ni kan.. sebenarnya ada kisah di sebaliknya... tapi rasanya belum tiba masa untuk diberitahu kat sini... biarlah simpan dulu dalam ...

Alhamdulillah... akhirnya dapat juga merealisasikan impian bila Kak Sha sudi belikan. Bukan senang nak cari safron ni... tak tau pun kat mana ada jual.

Idea menu breakfast ni ialah dari adik Maslina Wahab yang berkongsi di blog beliau tak lama dulu. Terus berkenan nak mencuba... walau pun menu ni mudah.. tp ...

SELAMAT HARI TLDM KE-82 kepada semua warga TLDM.. #kadkahwin #kadkahwincraftpaper

P/S: Menurut Kak Maria Hakem, jika tidak mahu masukkan santan, dan rajin buat kerisik, eloklah masukkan kerisik.

MANJUNG FOOD FESTIVAL 28 MEI 2016 MARINA ISLAND, LUMUT

Suji Upma / Wheat Rawa Upma

Salmon Steak With White Sauce

... gini... sesekali best jugak.. masa masak lauk ni.. lawannya ayam goreng, ayam masak merah dengan sambal tumis telur rebus.. berselera makan.. hehe.

HARI MAKAN SEMANJUNG..MCM2 MENU ADA

Sambal Belacan Power

NO 70, JALAN PM1, PUSAT PERNIAGAAN MANJUNG, MANJUNG, PERAK | 05-6885735/ 6890735 | PEARL DESIGN | Pinterest

Hari ni MaDiHaA nak share resepi orang kampong pula ye. Jeruk maman namanya. Ada yang pernah makan? Atau ada yang tak pernah tau atau tak pernah dengar? ...

Ini ayah & ibu punya plate... untuk kanak2 ribena.. ibu goreng nasi & juga nugget coz dorang tu tak reti makan gini & tak suka makan ikan.. yang dorang ...

FLYERS #kadkahwin #kadkahwincraftpaper #craftpaper #guestbook #kadkahwinonline #kadkahwinbudget #label #

MANJUNG FOOD FESTIVAL 28 MEI 2016 MARINA ISLAND, LUMUT | PEARL DESIGN | Pinterest | Food festival

Udforsk Perler og andre ting

Sedikit BUNGA HATI untuk pengunjung bertuah kami di MARINA FOOD FESTIVAL esok..jom singgah

Hari ni pegi kerja jalan lengang je... tak sampai 10 minit dah sampai opis.. hehe... bestlah kalau hari2 macam ni... takdelah lenguh kaki dok menekan brek ...

Ikan Selayang Sambal Bunga Kantan

EH EH.. ADA LAGI RUPANYA.... AISKRIM GULUNG YO!

Sebenarnya.. aku masak salmon steak ni pada masa yang sama masa aku masak Ayam Goreng ala KFC versi hot & spicy dulu.. Tanyakan pada anak2 nak makan tak ...

Terima kasih kak... mintak izin ye letak resepi kat sini & terima kasih tak terhingga dengan pemberian kak Sha tu.

Dah jauh pula melalut kan.. kalau nak tau.. anak dara MaDiHaA yang kecik tu (4 tahun) boleh dikatakan setiap hari mintak adik! Boleh pula tu dia kata.

NO 70, JALAN PM1, PUSAT PERNIAGAAN MANJUNG, MANJUNG, PERAK | 05-6885735/ 6890735 | PEARL DESIGN | Pinterest

Pepagi ni.. masukkan resepi yang sangat mudah ni dulu ye.. Walaupun mudah.. tapi sangat berselera dapat hirup kuah Rassam ni sebab ada rasa masam2.

KERUTUP IKAN SUMBAT ALA JOHOR

Lepas jamu selera dengan Nasi Sardin.. minum pula air Teh O Limau guna Limau Nipis XXL semalam... segarrrrr rasanya.

Pearls

Nih sambung balik cerita lepas buat muffin pandan tuh.. sebenarnya buat muffin pandan malam2 tu bukan apa.. esok pepagi senang.. buleh wt sarapan kan..? ...

Jemput makan.

Find this Pin and more on PEARL DESIGN by PEARL DESIGN CENTRE.

LETS ZUMBA MANJUNG FOOD FESTIVAL MARINA ISLAND 8.00PG-10.00 MLM MOH KITE! | PEARL DESIGN | Pinterest | Food festival

Asam Pedas Ikan Tenggiri

MIRRORCODE STICKER

K.A.M.I gandingan mantap PEARL DESIGN DENGAN BUTIK BUSANA IDAMAN MANJUNG HARI NI KITA APA PROMO KAD

Inilah dia Nasi Beringin atau Nasi Serai yang digandingkan dengan Daging Palembang yang sangat sedap tu.. Oleh kerana dah makan lauk daging.

Ini menu iftar kami yang ke 6 di kampong pada hari Sabtu yang lalu... sempat ma belikan aku tapai ubi kegemaran aku... wallahh!! Yang sempat dimasak petang ...

Dari kiri belakang : Lobak Putih, Petola Ular, Kobis Panjang, Kacang Bendi, Kobis Bunga, Lobak Merah, Brokoli, Timun Jepun, Terung Bulat Hijau, ...

Rasanya.. semua orang dah siap makan malam kan? Jadi... selamat menjamu mata lah yer.

MANJUNG FOOD FESTIVAL 28 MEI 2016 MARINA ISLAND, LUMUT | PEARL DESIGN | Pinterest | Food festival

Peria Goreng Bertelur

HARI NI SEMUA BIG BOS TURUH. HEBAT2 BELAKA BOS MANJUNG SUPPORT MANJUNG FOOD FESTIVAL BIG

Hairan sungguh mereka tu macam tak pernah jemu pulak makan ayam. Kadang2 bila kerap sangat masak ayam sampai tak tahu dah nak masak apa.

De 229 bedste billeder fra PEARL DESIGN på Pinterest | Perler, Brude og Allah

Takoyaki lagii.

Jemput makan..... bismillah.

Ayam Palembang

Sebabkan nak berjalan jauh hari ahad tu.. jadi petang Jumaat tu balik kerja terus singgah kedai cari ikan cencaru. Alhamdulillah walaupun kedai pertama ...

Thursday, March 29, 2012

NO 70, JALAN PM1, PUSAT PERNIAGAAN MANJUNG, MANJUNG, PERAK | 05-6885735/ 6890735 | PEARL DESIGN | Pinterest

De 229 bedste billeder fra PEARL DESIGN på Pinterest | Perler, Brude og Allah